Så här ligger det till: med glädje har jag kommit tillbaka till jobbet efter 4 månader av mammaledighet. Min son var 3 månader när jag började jobba igen. Tråkigt att i Sverige man måste stanna hemma ett helt år innan barnet kan gå på dagis. Varför? Jag vet intemen det känns som att man borde vara fri att bestämma själv över hur länge och på vilka villkor blir man föräldrarledig. Vem får bestämma hur länga måste jag stanna hemma? jag trodde att vi levde i demokrati. Jag har anlitat en äldre dam, fd fröken, som passar mitt barn mot en summa pengar som är ingenting jämfört med hur mycket pengar jag skulle förlora varje månad med bara FKs ersättning. Plus jag slipper post partum depression och behåller mitt jobb utan att någon vikarie kommer och stjälar mina uppgifter. Finns någon annan som tycker att systemet är helt knäpigt?// Tack