Ni som fått ert första barn som 35+, vad gjorde att ni väntade (frivilligt eller ofrivilligt) så länge? Jag var 38 när jag fick första barnet, nu två månader gammal. Hade helst varit 10-15 år yngre, men då var jag (ofrivilligt) singel i många år, sedan blev jag sjuk med stora operationer och lång sjukskrivning (år) så därav inte läge/möjlighet till barn under många år. Blev sambo när jag var 33 och försökt få barn sedan dess, men inget hände på naturlig väg och jag ville inte starta någon medicinsk utredning/behandling... Orkade inte med fler turer i vården efter alla operationer, och att kastas mellan hopp och förtvivlan.... Hade i stort sett gett upp hoppet, (gick t.om. med i en Facebook-grupp för de som definitivt förblir barnlösa), när det en dag visade sig att jag trots allt var gravid...! Graviditeten gick helt komplikationsfritt (förutom vanliga normala gravidkrämpor...) och förlossningen gick på naturlig väg fyra dagar efter BF. Är förstås superlycklig över vårt lilla barn, även om det grämer mig att det inte kom tidigare... Trots att jag inte valt det själv så känns det som folk tycker det är lite "dåligt" att få barn som äldre. :/ Vad har ni för erfarenheter?