Hej på er! Är inte så orolig egentligen men vill veta andras erfarenheter. Åt vindruvor på jobbet imorse och kände att en var rutten / smakade konstigt . Vindruvor i sig ska väl inte vara dåligt men vad skulle ni säga om att en var dålig? Sväljreflexen hann in så fick i mig den. Kramis!
Var är jag?
I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!
Som sjuksköterska kan jag säga att din magsyra som består av saltsyra är tillräckligt stark för att döda allt farligt i denna vindruva. De enda sakerna som är farliga när de är dåliga är ju ägg,fisk, kött, rucola (pga nitrit halt) . Resten kan kroppens egna skyddsmekanismer hantera själv (on det inte är 1 kg rutten mat)
Jag tror inte heller du ska vara orolig. Jag tror att det är värre att oroa sig än vad en lite vindruva kan göra. Jag har också BF i maj och det känns som en djungel med allt man ska tänka på.
Skulle säga att tänk inte på det. Tror knappast du dör eller något händer bebis för att du ätit EN dålig vindruva….. Slappna av lite! Annars kommer din graviditet bli väldigt jobbig om du ska gå runt och vara orolig och överanalysera allt du äter eller råkar äta. Säger det med all välmening!