Hoppa över huvudinnehåll
Ställde en fråga förra månaden

Hej! Har en fråga som jag vet finns delade meningar om men jag ber om endast stöttande kommentarer då det är mycket känslor i omlopp ändå. Hur snabbt kan man fasa ut amning? Har en son på snart 3 månader, har helammat fram till ca 5 dagar sedan. Han har ätit varannan timme, lite mer sällan på nätter. Nu har jag kommit till ett läge att jag av olika anledningar behöver sluta amma. Helst hade jag fortsatt till 6 mån men pga mitt mående o allt runt omkring är det bäst att sluta. Han tar flaska och ersättning utan problem men kommer bäst till ro vid bröstet då han inte tar napp. Magen har tjorvat de senaste två dagarna men han tycks inte ha ont. Kan vi öka antal mål med ersättning redan nu? Idag får han 3 mål ersättning. Någon som varit i samma situation och slutat amma utan någon längre övergång? Vet att brösten kommer spänna men det löser jag med att handpumpa.

Var är jag?

I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!

Jag fasade nog faktiskt aldrig ur det, jag slutade bara. Hade iofs knappt någon mjölk så förmodligen därför som det gick så smidigt att sluta. Dottern brydde sig aldrig om det var tutte eller flaska så länge hon fick mat liksom 

Jag ammade bara två veckor så kanske är lite skillnad. Men gick över till ersättning rätt snabbt. Var väl bara typ 1-3 veckor så åt han bara ersättning  Kan ju bli att de får ont i magen. Vi körde mycket magmassage och pysventil när vi märkte det var jobbigt för honom. Det kommer gå bra för dig också ska du se :)