Hoppa över huvudinnehåll
Fråga
Gravid
Ställde en fråga för 28 dagar sedan

Hej! Jag undrar hur ni har tänkt kring användning av hårprodukter såsom exempelvis torrschampo under graviditeten?

Var är jag?

I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!

Nu är jag ganska noggrann med produkter jag använder överlag oavsett om jag är gravid eller inte för att undvika hormonstörande ämnen så jag skulle inte använda torrschampo under graviditet. Jag använder inget i sprayform, nagellack, parfym och liknande. Men det är ju inte för alla att göra så så i slutändan är det ju upp till var och en hur man gör. Sen tror jag inte att just torrschampo skulle vara värre än något annat. 

De säger ju att det är bra att tänka på vad man använder för hår/hud produkter som gravid. Men det är mer generellt råd, då det är mycket kemikalier och dylikt i som inte är bra för oss i längden över lag, gravid eller ej.

 

Jag använde precis samma produkter som jag annars använder genom hela graviditeten. Använder dock ej torrschampo så det kan jag inte uttala mig om, men hårspray emellanåt och det använde jag under graviditeten också.

 

Det enda jag inte använde var starka ansiktsmasker med syror i.

 

Tycker man inte behöver ta det till överdrift och byta ut allt man äger och har och sluta använda det man tycker om bara för man råkar vara gravid. Men man kan tänka på hur ofta man använder det. 

Relaterade Frågor