Hoppa över huvudinnehåll
Fråga
Gravid
Ställde en fråga för 7 månader sedan

Hur tränar/tränade ni under första trimestern? jag och min sambo skulle flytta på en stor Sten på gården med hjälp av en säckkärra. min sambo fick upp stenen mot säckkärran men det var väldigt tungt att dra den så jag hjälpte till att putta på Kanske 40-50 m. Efteråt blev jag lite yr och blev supernojig och började googla om att lyfta väldigt tungt kan vara en risk och nu ångrar jag att jag ens puttade på (jag är i övrigt väldigt otränad) Hur orolig bör jag vara? Hittills i den här graviditeten har jag varit mest bara ångestfylld och orolig över allt som kan gå fel och just nu ligger Jag i soffan med massa ångest.

Var är jag?

I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!

I början av min senaste gravididet så hade jag hjälpt min man att bära på en ny soffa (skulle byta plats med den gamla och få ihop den, då båda är hörnsoffor). Inga problem - vår tvååring springer runt som en orkan :-D

Tycker inte du ska vara orolig alls, om inget annat så eftersom det inte finns något att göra åt saken nu. Har gård och utför gårdsarbete och renoveringar i hemmet mer eller mindre som vanligt. Enbart minskat på just lyft eftersom det börjar bli jobbigt för ryggen :) v24 och allt har gått bra.

Vad jag förstått är riskerna med tunga lyft dessutom främst för att din kropp inte är lika tålig som vanligtvis, du kan mao skada dig mer än du hade vanligtvis. Att risken för MF ökar pga lyft är inte bevisad, utan handlar snarare om att skydda dig mentalt. Mao skulle du lyfta tungt och få MF en dag senare är det lätt att känna sig skyldig att ha orsakade det, även om det troligtvis inte är fallet (och aldrig kommer bevisas).