Min sambo vill gärna att jag ska pumpa så han kan flaskmata men jag är extremt skeptisk. Jag har verkligen verkligen längtat efter att amma under hela graviditeten och har svårt att föreställa mig att inte helamma. Förstår att det kan ske saker som gör att det inte går men jag har ändå haft som ambition att verkligen försöka. Jag känner verkligen att jag vill. Jag planerade att amma så länge jag kan/vill/barnet vill. Jag tror inte att han kommer avlasta mig genom att mata utan jag kommer ändå behöva ta alla nätter. Jag känner rent spontant att det borde vara krångligt att få igång amning och pumpning och flaskmatning. Är det någon som har erfarenhet? Hur tidigt kan man börja? Antar att det är bäst att vänta med flaska ett tag tills allt funkar med amning och mjölkproduktion. Vi har helt ärligt inte pratat så mycket om något som rör barnet. Jag försöker ta upp barnrelaterade saker ofta, förklara vad jag läser och lär mig osv men får inte så mycket respons. Det enda han har sagt är att han vill att jag pumpar så han kan mata, men inget mer. Det hade ju varit bra om han hade tagit initiativ och lärt sig om hur det funkar och hur man flaskmatar osv, men det har han inte gjort.