Hej. Jag har haft min kopparspiral sen oktober 2012. Första året hade jag ingen mens alls. Men det berodde på min livssituation med nytt jobb, tragedi i familjen X3 och en separation. Fick min mens men blev lite oregelbunden. Vinter/Våren 2014 dofta inte underlivet lika gott längre. Misstänkte att det berodd på att jag haft flera partner under en kort period. Sprialen trivs ju inte riktigt med det. Träffar min blivande sambo och mensen blir regelbunden och 28 dagar i mellan. Inte haft 28 dagar på många år utan mer 35 dagar i mellan. Men hösten 2014 börjar jag blöda vid sex. Jag får lite ondare också. Får helt plötsligt mellanblödningar med. Gör alla sexsjukdomarstest- negativt. Gör cellprov - inget där heller. Frågar om bla baktriell vaginosis. Jag är fräsch där nere och de misstänker absolut inte det. Frågar hur jag ska göra med spiralen, om jag ska ta ut den för jag blöder, ska den ersättas, sitter den fel? Får rådet att den verkar sitta bra och att jag kan behålla den. För en och en halv vecka sen börjar jag blöda - mens? Nja. Var det verkligen dags? Nej. Ja, kanske. Nej. Det är för lite men jag blöder i flera dagar fast lite lite. Får mens idag. Tror jag. Det skulle stämma i sånt fall. Ovasett det så vill jag fråga hur jag ska göra. Jag känner att jag vill ta ut spiralen. Min pojkvän tycker det är okej och vi är medvetna om vad kan hända. Men har någon mer råkat ut för blödningar efter sex och ibland annars med med spiral? Ska jag ta ut spriralen? Vi kanske börjar fundera på att göra barn detta år/ hösten/ vintern. Men jag vill inte gå utan skydd. Ska jag verkligen börja med hormon p-piller för knappt ett år? Ska jag behålla spiralen ett par månader och försöka stå ut? Vet att det finns kondom och det blir väl ett alternativ med men jag vill ändå helst behålla spiralen eller börja med p-piller men känns så meningslöst att börja med piller och spiralen vill jag ta ut nu för att jag blöder annars hade jag behållt den. Jag hatar att jag börjat blöda för jag trivts så bra med spiralen men vi vill inte ha barn idag. Har ni haft sex blödningar och mellan blödningar med kopparspiral? Och började det efter en längre tid? Det är väl bara att plocka ut den och knipa igen eller köra med kodis. Men varför blöder jag??? Kan det inte bara sluta så är det frid och fröjd. Men på gått för länge nu så vill prova att ta ut den, "läka" men ska jag då börja med piller?