Hej på er. Igår var jag på Kub, i dessa tider får man ju gå ensam. Jag har varit orolig hela denna graviditet, är idag 12+5. Varit övertygad att något ska gå fel, som X grav, missed ab eller ja missfall. Oron började släppa i vecka 11+ och jag bestämde mig för att det skulle gå bra. Jag fick se lilla pyret i vecka 9+ och bestämde mig att DET SKA GÅ BRA!! Jag ser direkt på KUB att den har en bred nackspalt, men bm sa inget. Vi kollade igenom den lille som hoppa runt och rörde sig massor. Allt såg fint ut sa hon. Tills hon mätte spalten; 4.1mm .... mina prover var bra, något lågt hcg men bra sa hon. Min risk blev 1/107 för ds och 1/170 för trisomi 13 och 18... försöker intala mig själv att det ändå är rätt bra siffror. Men hon sa även att risken för missbildningar är större iom bred nackspalt. Vi som slutade vara oroliga får börja igen. Börjar må så himla dåligt, likaså min sambo. Vi är 25 år, friska, röker ej. Trodde verkligen sannolikheten skulle vara låg.. vad har ni för erfarenheter???? Har någon haft samma nackbredd och fått friska barn? Eller någon som haft en missbildning och isåfall vad? För övrigt såg man ett näsben som tydligen är bra. Vi såg hjärtat och de vi kunde se är ändå fyra hålrum som de ska. Ben och armar sprattlade. Vi hoppas allt vi kan❤️