Hej! Söker hjälp av er föräldrar som har lite mer erfarenhet än mig och kan hjälpa och förklara för mig hur jag ska göra med min sons sömn. Han kom precis ur in fyra månaders fas och vaknar ej längre varje timme på natten utan varannan eller var tredje. Jag har börjat med att inte amma honom varje gång han vaknar utan testar med nappen och gosedjur först för han kan somna utan amning har jag märkt. Nu till den egentliga frågan: hur gör ni med sömnen på dagarna? Låter ni bebis helt bestämma själv hur länge hen sover vid sina sovstunder eller begränsar ni? Min son går inte alls att förstå sig på vad gäller sömnscheman hur jag än försöker... ibland kan han få för sig att vakna för dagen 05.30 men jag gör då allt för att han ska somna om och sover antingen till 06.30 eller 7 (han sover för natten Kl. 20-20.30). Vaknar flera gånger under natten... Har också testat att söva honom tidigare på kvällen ifall han behöver det men då är det omöjligt att få honom att ens ligga kvar k sängen till 7. På dagen sover han vid fyra tillfällen och med ungefär 1,5 timmes mellanrum för annars blir han helt övertrött. Trots att jag börjar söva honom i tid så blir han helt skrikig och kinkig när han ska sova. Jag försöker söva honom i vaggan under första sovstunden och han skriker vad jag än gör. Somnar till sist. Sover 40 min. Nästa gång somnar han i vagnen under promenad och då sover han oftast längre stund, allt mellan 1 h till 2,5 timmar. Nästa gång sover han oftast inne igen och svårsövd, sover Max en timme. Sista gången tar vi honom oftast på promenad igen och han sover oftast Max en timme då med. Förstår ej vad vi gör för fel?? Känns som att jag läst allt som finns att läsa om bebisars sömn och har en tydlig rutin vid nattläggning med honom som ju också står överallt att är så viktigt. Strävar efter att han ska somna i vaggan eller i vagnen och ej i famnen. Går väl helt okej att söva honom för natten om man jämför med resten av dagen. Är så slitsamt att jag blir knäpp snart. Försöker utgå från schema på rullvagn men hans sömn går inte alls in i något schema som jag skrev tidigare. Han sover bara 10 timmar per natt om ens det... min son blir 5 månader om en vecka.