Min stora dotter har precis börjat förskoleklass och jag visste att de skulle ha gympa och vara ombytta, men igår när vi fick info-brev gällande detta stod det att de även ska duscha efter. Jag kan tycka att det är lite överdrivet, de svettas väl inte mer på gympan än de gör på rasterna osv... Men hursomhelst, ska 17 sexåringar klara detta helt själva? Byta om, duscha (med tvål?) och sedan packa ihop alla sina grejer osv. Utan att glömma hälften i omklädningsrummet.. Grejen är att pedagogen som ska hålla i gympan är en man i 30-årsåldern och även om inte jag känner nån "oro" inför det så vet jag att sexåringar är i en sån ålder där saker är pinsamt och de vet mycket väl skillnaden på tjejer och killar och jag är inte så säker på att min dotter kommer tycka att det är så skoj om det kommer in en hyfsat främmande man i duschen... Vad har ni för erfarenheter av detta?