Hej, Misstänker att många har detta problem. Jag älskar min svärmor men hon är speciell och väldigt intensiv och bestämd. Nu är vår son beräknad här i dagarna och hon har redan köpt saker vi uttalar oss väldigt tydligt att vi inte vill ha. Vi har fått Hammarbykläder, muggar, en rosa dräkt (som vi sagt så tydligt det går att vi inte tänker klä vår son i). Vill han ha rosa eller klänning/kjol när han kan säga det själv får han gärna ha det men så länge han är bebis bestämmer vi. Hon är även väldigt på om att vi MÅSTE lämna bort honom mycket tidigt för att vänja honom. Min man och jag har diskuterat det här och känner att han måste ta det med henne om det eskalerar mer. Hon kommer bli så ledsen när han aldrig vår dessa kläder och använder all (ursäkta uttrycket) skit hon gett oss. Mina föräldrar köper massor av kläder till min systerdotter men de frågar först vad min syster och hennes man gillar för färger etc. Hur hanterar man sånt här? Både jag och min man är rätt bestämda personer som inte köra över i första hand men det här känns jättejobbigt och vår son har inte ens entrat världen.