Hejsan! Jag är 19 år och jag är gravid i v.28.. Låter kanske konstigt att jag redan oroar mig men de är såhär att de tog slut mellan barnets pappa och mig när jag var i v.9 och då propsade han på abort (även fast vi tog beslutet gemensamt att behålla barnet bär jag plussade). Men då klarade jag inte att gå igenom aborten. När jag hade bestämt mig för att behålla barnet så ringde jag upp honom och berätta som de var! Han blev fullständigt rasande, och tyckte jag var dum i huvudet, följt av en massa skit sms som jag fick av honom efteråt! När de hade gått 2,5 månad skrev han att han ville vara delaktig i barnet vilket jag tyckte var moget gjort men att se var synd att han sa de så sent då han missat första rul och sparkarna etc. Men att han mer än gärna får vara delaktig. Han sa också att han vill att barnet ska bo hos mig för han kan inte ta hand om ett barn... Sen har vi har haft kontakt på ett bra tag fram till förra veckan när han ringde igen och tyckte han ska ha gemensam vårdnad? Jag har hela tiden sagt att jag kommer ha ensam då jag inte vill lämna bort barnet till pappan när mina dagar är slut. Och det är 5 mil mellan mig och pappans boende,. Jag vill inte neka pappan att träffa sitt barn och barnet förtjänar en pappa helt klart! Men ändå sitter jag här och är orolig.. Jag kommer vägra att skriva på gemensam vårdnad pga att dagarna delas upp lika men har hört att han kan stämma mig för att få gemensam vårdnad i rätten... Vad tycker ni att jag ska göra. Behöver tips och råd jag är kanske barnslig?!? Förlåt för ett rörigt inlägg!