Jag har fått min första bebis och hon är nu 3 månader. Såklart är det svårt att natta henne och det har man fått höra är helt normalt etc. Men jag har märkt att vissa knep lugnar henne och hon somnar snabbare. MEN var går gränsen till shaken baby syndrome?? min dotter blir lugn när vi aggresivt vaggar henne. Jag brukar bära henne mot bröstet och typ paradgå så hon studsar ganska mycket i famnen. Även lägga henne på min underarn med ryggen och huvudet på handflatan med min andra hand som stöd och vagga henne upp och ner snabbt, tom så jag känner att hon blir lite viktlös högst upp i vaggningsrytmen. Mamma gillar även att vrida hela sin överkropp hastigt så det blir som en cebtrifugalkarusell för ungen som får ligga i mammas armar med huvudet lite halvt hängandes ut från mammas armbåge. Dessa knep funkar relativt bra för att lugna och natta. MEN utsätter vi henne för någon risk med detta snabba och aggresiva vaggande? Vi kom på oss själva att det kanske är snudden på shaken baby syndrome? alltså skakning av huvudet så hon är i risk för hjärnskador? Vi vet att man aldrig skall skaka ett barn, men definitionen av att skaka är inte tillräcklig tydlig för mig. Tack på förhand!