Fick mitt första barn för snart fyra veckor sedan. Hade en jobbig förlossning som slutade med blodtransfusion, vilket ledde till att amningen inte kom igång förrän nästan en vecka senare med hjälp av ersättning och pumpning. Nu fungerar amningen och hon har vänt viktkurvan bra (gick ner för mycket första veckan) och jag behöver inte längre väcka henne på natten för att hon ska äta. För någon vecka sedan hade hon ett par rejäla sömndagar när hon sov och åt med mycket få vakentid. Däremellan har hon haft vakendagar när hon äter i princip varannan timma, däremellan bajsar hon. Hon är vaken för det mesta så länge man inte låter henne somna vid bröstet, men så fort man flyttar henne blir hon hysterisk och vill snutta. Jag kommer knappt ur sängen så länge inte vi går ut med vagnen eller min mamma är på besök. Då somnar hon direkt, men jag kan sällan lägga ifrån mig henne efter att hon ätit och själv lägga mig och sova, vilket är ohållbart eftersom jag bara sover någon timma i taget per natt med flera timmars mellanrum (amning och bajsning och amning igen). Kommer snart vara hemma själv när min sambo börjar jobba och jag vet inte hur jag ska klara mig hemma om jag inte kan få henne att somna. Har inte vågat använda napp eftersom det var svårt med amningen och har problem med att hon inte tar rätt tag på höger bröst, vänster tar hon som hon ska... Har försökt med bärsjal men lyckas inte få i henne utan att hon blir hysterisk och jag känner mig väldigt låst. Lämnar ifrån henne till min sambo när hon är nyammad och blöjan är bytt för att få lite tid att äta medan dom magtränar, vilket brukar resultera i att hon blir hysterisk och vill amma igen. Är det någon som känner igen sig och har förslag på vad man kan göra? Har en napp hemma som jag funderar på att prova, men om hon inte tar den kommer jag inte kunna lämna sängen. Om man använder napp, hur ska man tänka då? Vill ju inte störa amningen, kommer hon att vakna när hon är hungrig och kommer hon att ha vakentid så att hon inte bara ligger och sover? Har funderat på att bara använda den i nödfall om jag behöver komma ifrån lite. De första veckorna var hon ganska glad och mysig, men senaste två veckorna har hon känts ganska frustrerad och det har varit få dagar som hon har känt sig nöjd. Men vägde henne i fredags och då hade hon gått upp 430 gram på nio dagar så hon får ju i sig näring och ligger över viktkurvan och under längdkurvan - kort och tjock.