Min sambo är egentligen världens bästa och jag älskar honom så otroligt mycket, men senaste månaderna har han varit så trött och ohjälpsam och jag vet inte vad jag ska göra längre. För tillfället är jag både mammaledig och pluggar på distans, detta var vi överens om och han lovade att hjälpa till med bebis och hemmet på kvällar och helger så att jag skulle hinna plugga. När han kommer hem från jobbet gör han dock ingenting, han orkar knappt umgås med sin son. Städa har han inte gjort på flera månader. På tre månader har han bytt max 10 blöjor. Jag städar hela tiden känns det som men det är alltid stökigt - han plockar inte ens undan efter sig. När han har ätit står till och med grönsaker osv framme på bordet i flera dagar eller tills jag ställer in det eller slänger om det blivit dåligt. Han kan inte ens stänga skåpsluckorna efter sig, eller plocka upp smutstvätten som han slängt på golvet. Han gör bokstavligt talat ingenting längre. Jag har pratat med honom så många gånger men får bara höra att han ska skärpa sig, men det har han sagt i flera månader. Jag har haft svårt att somna på nätterna och en period sov jag tre timmar per natt och ville därför få sova ordentligt på helgerna, men antingen har han väckt mig mitt i natten (ibland har jag precis lyckats somna då) för att han inte vill byta bajsblöja eller så får jag ändå gå upp tidigt på morgonen när bebis vaknar. Min sambo tycks inte förstå hur utmattad jag är, att jag inte sover bra och hur mycket tid det tar att ta hand om bebis och städa hela tiden. Jag känner mig bara gnällig och jobbig, och när jag till slut blir trött och ledsen över allting så tycker han att jag är negativ och jobbig och bara bråkar. Jag har börjat känna att det vore enklare att bo ensam med våran son, bara behöva städa efter oss, inte behöva bli besviken över att någon är där men inte hjälper till osv. Men det finns ingen möjlighet att flytta isär (varken praktiskt eller ekonomiskt), och jag vill att vår son ska få bo med oss båda, dessutom vill jag ju egentligen bo med honom. Men just nu undrar jag mest vad han gör här, jag blir frustrerad när jag är utmattad och måste städa eller försöka ta hand om vår son helt själv. Jag förstår inte ens varför han blivit såhär, och jag vet inte vad jag ska göra, känner mig så maktlös men orkar verkligen inte ha det såhär. Någon som varit i samma situation? Eller någon som kan ge ett råd?