Jag har en dotter som snart är 9 mån och ända sen hon kom har svärmor försökt ta över allt som har med dottern att göra. Hon vet bäst och vill tvinga på mig föräldraböcker och vill ge synpunkter kring mitt föräldraskap efter att hon ”observerat mig”, jag har varit otroligt tålmodig men idag så fick jag nog efter att hon fick ett utbrott på mig. Jag är nämligen nötallergiker och även min man har andra allergier, därför är vi extra noga med att inte utsätta vår dotter för nötter för tidigt. Idag så åt svärmor jordnötssmör och skulle pussa vår dotter på munnen och jag stoppar henne och hon blir irriterad och vill ha en lååång förklaring till varför det är en stor grej och jag tydliggör risken att vårt barn också utvecklar en allergi. Senare på kvällen när vi ska på middag hos svärmor har hon lagat en valnötspasta... och säger att hon glömde att jag var allergisk (Har varit tillsammans med min make i 5 år)! Jag orkar inte göra en grej av det och leker istället med min dotter på golvet. När svärmor då har ätit ska hon pussa dottern igen och jag ber henne att inte göra det samt att inte låta ungen stoppa fingrarna i hennes mun, då blir hon arg och säger att jag överdriver min allergi och undrar vad fan hon då ska göra, hon gör narr av att jag tycker att hon iaf kan tvätta sig runt munnen, gärna borsta tänderna lr låta bli att pussas... hon blir så sur och tjurig och stampar uppför trappan för att demonstrera att hon då får väl tvätta av sig... Är jag överkänslig eller har jag med all rätt att vara förbannad på henne? Känner att hon inte respekterar min sjukdom och hur jag vill att hon gör och inte gör kring mitt barn. Tacksam för råd och input hur jag ska hantera henne:( /Frusterad mamma