Jag väntar mitt första barn och bf är i april. När vi var hos bm senast så tog jag upp att jag inte vill amma. Dels pga en operation i bröstet jag gjorde för några år sedan som har gjort att jag har en hel del smärtor i bröstet. Men också för att jag inte vill amma. Barnmorskan verkade inte riktigt lyssna på mig utan sa ja men deg behöver du ju inte bestämma riktigt än och pratade vidare som om jag skulle amma. Det gjorde mig lite illa till mods, precis som om det vore något fel med mitt val. Idag var vi på en föräldragrupp som idag hade fokus på just amning och spädbarnets beteende. Vi såg då en film som gjorde mig ännu mindre sugen på att amma mitt barn. Efteråt fick jag frågan av min sambo ifall att det blir någon skillnad i barnets trygghet om man inte ammar. Jag sa att jag inte vet, men så länge man har barnet hud mot hud och den får känna ens doft och hjärtslag borde det väl inte vara jättestor skillnad, eller? Jag förstår att man självklart får ett annat band till sitt barn om man ammar men det borde ju inte vara jättestor skillnad.. Det känns bara så tråkigt att det är så stor grej att man inte vill amma. Någon som känner igen sig?