Hoppa över huvudinnehåll
Ställde en fråga för 13 dagar sedan

Hej! Har funderingar kring hur man slutar ge sitt barn mat på natten, min son är 4 månader om två veckor och vaknar bara på natten för mat och somnar sedan om. Ska jag börja ge han gröt på kvällen? Mättar de mer? Har ni tips? Mvh en mamma som längtar efter en hel natt sömn

Var är jag?

I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!

Du kan absolut testa att ge gröt. MEN tänk på att det bara är smakprov (dvs pyttelite) som gäller från så liten ålder. Så det gör nog varken till eller från för att din bebis ska stå sig på det lilla en hel natt. Bröstmjölk eller ersättning ska och bör fortfarande vara en bebis huvudsakliga näringsintag fram tills att de är minst 6 månader. 

Vad jag vill minnas så bör man väl inte sluta med nattmålet så tidigt som fyra månader? Dom har ju liten magsäck och behöver fylla på. En portion gröt är ju också svårt då det krävs att man vänjer dom vid det successivt, och helt och hållet äta det är ju först tidigast sex månader. Men det kanske finns någon annan lösning? Någon annan som kan hjälpa till att mata på natten? jag tänker om han bara äter och sedan somnar om efter det så kanske du kan få stöd i matning så kanske du känner att du får lite mer sömn 

Man ska ju helamma eller ge ersättning till de är sex månader Så gröt är ingen bra idé. Alla barn är olika men att sova hela nätter innan sex månader är nog ovanligt. Själv tror jag inte heller på att tvinga fram något som bebis inte är bekväm med. Amning är ju så mycket mer än bara mat. Tyvärr sover man inte så mycket med ett spädbarn. 

Prata med BVC är mitt bästa tips. Men om jag får gissa så tror jag att det dröjer några månader tills du får en hel natts sömn igen. Ta hjälp av din partner och lycka till med att hålla ut.