Hoppa över huvudinnehåll
Ställde en fråga för 9 månader sedan

Vad har ni för erfarenhet av SUA? Enkel navelartär eller single umbilical artery. Är i vecka 20 och fick diagnosen igår. Inget annat fel hittades på ultraljudet men man blir såklart orolig när man läser om det.

Var är jag?

I Föräldrasnack så kan du fråga och besvara frågor och dela din erfarenhet med andra!

Hej! Jag hade samma diagnos med min andra graviditet. Jag fick gå på några extra ultraljud under graviditeten men allt såg jätte bra ut. Jag gick till och med över 1 vecka före naturell födsel som också gick väldigt bra och barnet är frisk. Visst kanske är han lite grann under medel i storlek men...mitt första barn följde exakt samma tillväxtkurva och föddes nästan samma vikt och storlek (någon cm skillnad typ) men där hade jag ingen SUA diagnos (så jag antar att det är helt naturellt för mitt fall xD). Så länge läkare har inte upptäckt andra fel på ultraljudet så är det nog lugnt men klart man vill ha lite mer koll så barnet växer bra.

Jag hade det med min flicka. Vi fick ett tul i v.32. Till mig sa de att det kan bidra till att barnet kanske blir lite mindre men att jag inte skulle vara orolig. Nu föddes min flicka i 32+3 men det berodde på andra komplikationer. Har även läst i andra forum om de som haft sua och fött helt friska barn på över 4kg. Trotts sin aningen tuffa start är min flicka precis som vilken 1,5 åring som helst