Min snart 1,5-åring har alltid ammats till sömns på kvällarna, och sen ammat hela nätterna i stället för napp. Vissa nätter har han ammat två gånger och andra gånger har jag inte kunnat sova för att han suger sig fast i bröstvårtan som en blodigel hela natten. I 99% av fallen har det inte varit några problem alls. Men om 1,5 månad börjar jag jobba och kommer ibland inte vara hemma förrän långt efter nattning, så ikväll körde vi spjälsängspremiär. Det gick på bara en kvart av gråt och jag ammade innan jag la ner honom. Men hur gör vi nu? Jag är inte alls redo att lägga ner amningen än, men när ammar man större barn om man inte ammar till sömns på kvällen? Ibland (max en gång i veckan) ammar han efter vilan om han vaknar för tidigt och på dåligt humör. Då laddar vi om med amning. Hur gör ni andra som ammar lite äldre barn? Han börjar på förskola samtidigt som jag börjar jobba också.